13. 07. 2020.
Osumnjičeni za paljevinu u Laktašima sproveden u Tužilaštvo

Osumnjičeni za paljevinu u Laktašima sproveden u Tužilaštvo

Banjaluka: Beograđanin optužen za pljačku crkve

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banja Luka potvrdio je optužnicu protiv Beograđanina Nikole Nešića (30) zbog više teških krađa na području Banjaluke.

Na teret mu se stavlja da je u periodu od 22. jula do 2. avgusta 2018.godine, počinio više teških krađa u vaspitno-obrazovnim ustanovama, poslovnim i drugim objektima.Najveći iznos odnio je u noći sa 1. na 2. avgusta ove godine iz Hrišćanske adventističke crkve u Banjaluci i to ukupno blizu 93.000 KM.
Osim ove krađe, Nešić je optužen i za krađu oko 2.000 KM iz objekta “N.P.” u Banjoj Luci, te oko 1.000 KM iz banjalučke Ekonomske škole.U optužnici je precizirano da je uzeo novac iz crkvenog sefa, a koji je otvorio pomoću tri ključa koja je prethodno ukrao.
Prvo je nasilno otvorio prozor crkve, a potom obio vrata stana crkvenog blagajnika.Iz plakara je uzeo jedan ključ od sefa, a sa police jedne od kancelarija i drugi.
Zatim je pomoću trećeg ključa kojeg je pronašao u ladici stola, otvorio odjeljak u sefu u kojem se nalazio dio novca koji je Hrišćanskoj adventističkoj crkvi dao na korištenje dr M.M. Novac je bio u raznim apoenima i valutama i to 41.300 USA dolara, zatim 2.800 eura, 7.730 švajcarskih franaka, 2.600 australijskih dolara i 1.349 KM. Na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 92.960 KM”, stoji u optužnici.
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender