28. 11. 2021.
Hapšenja u Austriji zbog ubistva Roganovića

Hapšenja u Austriji zbog ubistva Roganovića

Hapšenja u Austriji zbog ubistva Roganovića

Austrijska policija uhapsila je danas Stefana Vilotijevića (23) i još jednog muškarca (29) koji su bili na ručku s Vladimirom Roganovićem poslije koga je taj član crnogorskog kriminalnog “kavačkog klana” ubijen.

Taj treći muškarac, koji nije povređen u pucnjavi, bio je najprije saslušan samo kao svjedok.

Međutim, kako je saopštila policija, istraga i rezultati saslušanja su promjenili mišljenje policije.

“Dao je neverodostojnu izjavu vezanu za događaj”, saopštio je portparol policije Danijel First.

On je naglasio da se zbog toga, trenutno, ne može isključiti da je na izvjestan način umiješan u ubistvo Roganovića.

Policija nije željela da daje dalje informacije zbog istrage koja je i dalje u toku. Ukazuje se u saopštenju policije jedino da se 29-ogodišnjaku pripisuje bliskost organizovanom kriminalu.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, na konferenciji za štampu u Beogradu, rekao da je srpska policija, na zahtjev za pomoć austrijskih kolega, proslijedila informacije o jednom licu.

“Ono što smo imali, to smo im dostavili. Dostavili smo sva saznanja koja imamo. Dali smo kolegama jedan od mogućih pravaca rasvijetljavanja slucaja i dobili smo zahvalnicu austrijske policije na brzoj reakciji”, rekao je Stefanović na pitanje novinara da li i na koji nacin srpska policija sarađuje sa austrijskom.

Istakao je da je srpska policija dala kolegama iz Austrije pravi identitet jedne osobe, koja je imala lažne dokumente, što bi moglo da pomogne u rasvetljavanju krivicnog djela.

Što se Vilotijevića tiče, on je u napadu iz vatrenog oružja na Roganovića i njega zadobio povrede uslijed kojih je u bolnici. Uhapšen je, kako je policija saopštila, zbog međunarodne poternice koja je bila raspisana za njim.

Policija nije željela da saopšti koja ga država traži, niti razlog raspisivanja poternice. Vilotijevića, za kojeg su ranije crnogorski mediji da je ubijen kada i Roganović, u bolnici čuva policija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender