05. 12. 2021.
Davor Dragičević: Ubice znamo, imenovaćemo ih i goniti

Davor Dragičević: Ubice znamo, imenovaćemo ih i goniti

Dragičević: U nedjelju veliki skup i zahtjevi da se ispune do 9. januara

Davor Dragičević, otac stradalog banjalučkog mladića Davida, najavio je večeras da će u nedjelju održati, kako je naveo, veliki skup u Banjaluci na kojem će iznijeti određene zahtjeve koji treba da budu realizovani do 9. januara.

Na glavnom gradskom trgu, on, članovi grupe “Pravada za Davida“ i drugi građani su se kratko zadržali, sve vrijeme šetajući, a na tom prostoru ponovo su bile primjetne jake policijske snage, koje su ih ponovo pozivale da se raziđu, jer nemaju dozvolu za okupljanje.

Predvođeni Dragičevićem, koji je nosio svijeću u ruci, i večeras su okupljeni kretali ulicama kojima se kobne večeri u martu kretao David Dragičević. okupljeni su obišli i baselje Lauš, prošli ponovo ulicama Banjaluke, a večerašnji skup je završen ispred Gradske uprave nakon čega su se okupljeni mirno razišli.

Njegov otac kaže da će tim Davidovim stazama ići svako veče.

On i Davidova majka Suzana Radanović su se zahvalili građanima i u drugim gradovima, u kojima se organizuju skupovi podrške.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač juče je pozvao članove grupe “Pravada za Davida“ da zvanično zatraže odobrenje za skup, navodeći da su se gotovo devet mjeseci održavali skupovi u centru Banjaluke, koji nikada nisu bili prijavljeni, ali ih MUP RS nije zabranjivao, sve dok su bili mirni, ali da se odnedavno s tih okupljanja, kako je rekao, poručuju stvari koje imaju i krivičnu odgovornost.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka glavno mjesto krivice za sve što se dešava u slučaju “Dragičević”, te upitao zašto “Pravda za Davida“ ne protestvuje pred tom pravosudnom institucijom.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender