08. 12. 2021.
Od 1. maja prodaja udžbenika i školskog pribora na rate, poznate cijene

Od 1. maja prodaja udžbenika i školskog pribora na rate, poznate cijene

Grad Banjaluka finansira udžbenike i školski prevoz za djecu iz hraniteljskih porodica

Udžbenici, školski pribor i prevoz do škole, za djecu iz hraniteljskih porodica u Banjaluci, prvi put od ove godine, biće finansirani iz budžeta grada.

Odluka je donesena po uzoru na pomoć mališanima iz višečlanih porodica. Mali trošak za gradski budžet, a velika pomoć ljudima koji obavljaju ovaj izuzetno human posao, kaže gradonačelnik Igor Radojičić.

“Nova stavka u budžetu planirana za ovu godinu, za nabavku udžbenika je ja mislim 11 hiljada posebna stavka, za sufinansiranje ukupnog prevoza još nije izdvojeno. Radi se o dogovoru koji smo prošle godine imali sa hraniteljskim porodicama u gradu Banjaluci”, istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Hranitelji su zadovoljni. Mala finansijska pomoć znači podršku, što je u nekim trenucima važnije od novca, kaže Biljana Samardžija iz Centra za socijalni rad Banjaluka.

“To je hraniteljima sigurno velika pomoć, oni su se naravno obradovali. Ulaskom u novu godinu očekujemo da će se ispuniti obećanja koja su data tom prilikom. Već su zatražili iz Gradske uprave spisak djece i prevoznike koje koriste prilikom pevoza, tako da svakako je svaka pomoć dobro došla našim hraniteljima”, Biljana Samardžija, rukovodilac Odjeljenja porodično pravne zaštite u Centru za socijalni rad Banjaluka.

U Banjaluci ima 54 hraniteljskih porodica u kojima je trenutno smješteno 64 djece bez roditeljskog staranja, podaci su Centra za socijalni rad Banjaluka. U hraniteljskim domovima smještena su djeca svih usrasta, od beba starih nekoliko mjeseci, pa do punoljetnih djevojaka i mladića.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender