27. 11. 2021.
Ove godine 25 zanimljivih događaja u Banjaluci

Ove godine 25 zanimljivih događaja u Banjaluci

Ove godine 25 zanimljivih događaja u Banjaluci

U kalendar turističkih manifestacija grada za ovu godinu uvršteno je čak 25 događaja, koje će podržati i Grad, a pored tradicionalnih, “Ljeta na Vrbasu” i “Zimskog prela” najavljena su i neka nova dešavanja.

Festival vina i čokolade koji je lani pobudio veliku pažnju Banjalučana, planiran je da se održi i ove godine, a cilj mu je promocija domaćih proizvođača.

Održaće se i već tradicionalni internacionalni vinski i gastro festival “Vinosaur”, a za ljubitelje piva tu je festival koji organizuje udruženje zanatskih pivara “Krafting”. Mnogi u gradu već se raduju i Trećem “Ćevap festu” koji promoviše jedinstveni banjalučki ćevap u pločici.

Tvrđava Kastel ponovo će biti mjesto za srednjevjekovni viteški svijet, odnosno festival vitešva “Kastrum”, a očekuju nas i dva velika moto-skupa, klubova “Stršljen” i “Istok”. Tri dana uličnih trka i zabave širom grada biće priređena u aprilu, a sadržaji u okviru “Četiri godišnja doba” protezaće se tokom cijele godine u čak šest navrata.

Osim dugogodišnje manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, posjetioci će u junu imati priliku da vide kako to izgleda i “Ronilačko ljeto”, kao i uvijek zanimljiva trka dajaka “4 cross” i turistička rafting regata na Vrbasu, u avgustu. Grad će u ljetnim mjesecima uljepšati još “Vikend fest”, “Ljetnji sajam rukotvorina”, te “Slikarstvo i muzika na trgovima Banjaluke” koje pripram gradski tamburaški orkestar.

Jesen je rezervisana za “Banjalučki oktobar fest”, već čuveni festival penjanja u kanjonu Tijesno “Drill and Chill”, a kraj godine rezervisan je za “Nikoljdanske dječije dane”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender