04. 12. 2021.
Pripremni program za prvačiće ponegdje plaćaju i roditelji

Pripremni program za prvačiće ponegdje plaćaju i roditelji

Za podršku omladincima 65.000 KM

Grad će za rad omladinskih organizacija ove godine izdvojiti 65.000 KM, a sredstva će biti usmjerena za mnogobrojne projekte u oblasti omladinskog organizovanja.

Prema gradskim propisima, za ova sredstva moći će aplicirati 31 organizacija upisana u Omladinski registar.

U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport rekli su da će  od ukupnog iznosa 45.000 KM biti izdvojeno  za sufinansiranje projekata omladinskih i organizacija za mlade putem javnog poziva iz oblasti koje su definisane u skladu sa Zakonom o omladinskom organizovanju.

“Sufinansiranje daje mogućnost svim zainteresovanim organizacijama koje ispunjavaju propisane zakonske uslove da predlože projekte, u cilju realizacije omladinske politike, a tiču se rješavanja problema mladih i zadovoljavanja njihovih potreba”, kazali su u ovom odjeljenju, koje i raspisuje javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade.

Dodali su da grad sufinansira i pojedinačne programske aktvinosti omladinskih i organizacija za mlade u iznosima od 500 do 2.000 KM.

“Ova sredstva, u ukupnom iznosu od 10.000 KM, i ove godine biće dodijeljena na osnovu dostavljenih zahtjeva organizacija, koje takođe razmatra komisija u skladu s važećim pravilnikom”, kazali  su u resornom odjeljenju.

Za rad Omladinskog savjeta u ovoj godini predviđeno je 8.000 KM, a resorno odjeljenje je planiralo i 2.000 KM za jednokratne novčane pomoći za mlade od 15 do 30 godina.

Akcioni plan sufinansiranja omladinskih aktivnosti naći će se pred odbornicima na zasjedanju zakazanom za 6. februar.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender