09. 12. 2021.
Niče nova poslovna zona kod “Jelšingrada”

Niče nova poslovna zona kod “Jelšingrada”

Niče nova poslovna zona kod “Jelšingrada”

Sa početkom predstojeće građevinske sezone, počeće uređenje građevinskog zemljišta za novu poslovnu zonu kod “Jelšingrada”, kako bi na ljeto bila spremna za ulazak prvih investitora, potvrđeno je u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Ovih dana uspješno je okončana javna nabavka i izaban je izvođač radova ovog posla, vrijednog oko 80 hiljada KM.

Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić kazao je da će izvođač biti uveden u posao čim to dozvole vremenske prilike, kako bi lokacija bila pripremljena za prodaju i spremna za ulazak prvih investitora u drugoj polovini ove godine.

Prema njegovim riječima, i za ovu novu poslovnu zonu, Grad će izgraditi svu neophodnu infrastrukturu.

“Parcele ćemo ponuditi investitorima putem javnih licitacija, kao što je bio slučaj i u Ramićima. Prioritetni sektor za investiranje biće privredna djelatnost”, kazao je Laketić.

U planu je da se nova poslovna zona prostire na dvije lokacije površine od 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma.

U isto vrijeme, u okviru nastavka ulaganja Poslovne zone u Ramićima u planu je izgradnja potrebne infrastrukture kako bi ovaj prostor bio što uređeniji i investitori dobili što bolje uslove za rad. Grad planira, ove godine, u razvoj zone u Ramićima uložiti 400 hiljada KM.

S tim ciljem, uskoro će se ući u uređenje korita potoka Glogovac u zoni u Ramićima. Planirano je čišćenje i betoniranje ovog kanala, kako bi se maksimalno zaštitili investitori koji su uložili značajna sredstva za opremanje lokacija i nabavku opreme.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender