08. 12. 2021.
Učenice na odmoru pronašle 1.070 KM i predale policiji

Učenice na odmoru pronašle 1.070 KM i predale policiji

Učenice na odmoru pronašle 1.070 KM i predale policiji

Učenice prvog razreda Gimnazije u Srpcu Elena Đ. i Jovana G. ovih su dana napravile vrijedan gest. One su za vrijeme velikog odmora kupovale doručak u obližnjoj pekoteci i tom prilikom na podu pronašle smotak novčanica u iznosu od 1.070 maraka.

“Kada smo sjele za sto, Elena je primijetila novac na podu, što nas je u početku zbunilo. Pozvala je svoju majku, koja joj je rekla da novac odmah predamo u Policijsku stanicu Srbac. To nam je rekla i profesorka Julija Ugren, kod koje smo imale čas, pa smo tako i uradile” – ispričala je Jovana.

Ističu da u početku nisu mogle vjerovati da je neko izgubio toliki novac.

“Odmah sam pomislila kako bi bilo mojim roditeljima da im neko ne vrati nešto što su izgubili. Uvijek su me savjetovali da ne smijem nikad uzeti tuđe, bez obzira na vrijednost. To smo učili i u školi, pa smo tako i postupile, ne znajući ko je vlasnik novca” – rekla je Elena.

Učenice su dobile pohvale od direktora Srednjoškolskog centra „Petar Kočić” Milenka Živanića i pedagoga Žarka Brkanlića, koji je putem školskog razglasa objavio i vijest o ovom gestu koji treba biti primjer za sve učenike.

Utvrđen identitet vlasnika?

Nezvanično Avaz saznaje da je putem videonadzora pekoteke identifikovan vlasnik novca. Njemu će službenici Policijske stanice Srbac vratiti novac.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender