17. 08. 2022.
Milion maraka za sufinansiranje sportskih klubova u Banjaluci

Milion maraka za sufinansiranje sportskih klubova u Banjaluci

Milion maraka za sufinansiranje sportskih klubova u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas rješenja o finansiranju 59 sportskih organizacija i šest sportskih organizacija lica sa invaliditetom za ovu godinu, ukupne vrijednosti milion KM.

Radojičić je nakon uručivanja rješenja rekao novinarima da je ovo druga godina kako se primjenjuje novi pravilik o klasifikaciji i kategorizaciji, a samim tim i sufinansiranje sportskih klubova i organizacija.

“Sredstva se dodjeljuju prema pravilniku koji klasifikuje vrste spotova, uspjeh, rezultate, broj takmičara, jedan objektivan način klasifikacije na koji u prošloj i ovoj godini gotovo da nemamo primjedbi”, kaže Radojičić, te podsjetio da grad ima i nekoliko drugih linija podrške sportu.

Radojičić je istakao da grad ima i godišnji kalendar sportskih manifestacija koji se posebno finansira, te da sufinansira članarine u određenom broju sportskih klubova za djecu, kao i zdravstvene preglede sportista.

On je istakao da je ove godine prvi put sportske stipendije ostvarilo sedam juniora i dva seniora.

Radojičić je rekao da grad ulaže i u djecu kroz program “Sport u škole”, gdje finansira dodatne, besplatne školske sekcije ili časove u svim banjalučkim osnovnim školama iz kojih treba da se regrutuju budući sportisti.

On je rekao da grad finansira i sportsku infrastrukturu, te da je najveći objekat sportska dvorana “Centar” na lokaciji bivšeg šoping centra, koja treba biti u funkciji u roku od mjesec dana i predata na upravljanje Sportskoj dvorani “Borik”.

Gradonačelnik Banjaluke najavio je za ovu godinu izgradnju pomoćnog fudbalskog terena sa vještačkom travom i nekoliko teretana u prirodi.

Saša Kovačević iz gimnastičkog kluba “Spartak” rekao je novinarima da su u gradu sve bolji uslovi za razvoj sporta i da su gradonačelnik i nadležno odjeljenje upućeni u kompletnu problematiku.

“Na nama klubovima je da radimo, postižemo rezultate i da se dokazujemo”, kaže Kovačević.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender