09. 12. 2021.
Nakon dvorane “Centar”, stiže još jedna kod škole na Laušu

Nakon dvorane “Centar”, stiže još jedna kod škole na Laušu

Nakon dvorane “Centar”, stiže još jedna kod škole na Laušu

Sportisti se još nisu „uselili“ u novu sportsku dvoranu “Centar”, a Grad već pravi planove za izgradnju još jedne uz osnovnu školu „Sveti Sava“ na Laušu. 

Radi se o jednom od niza kapitalnih projekata koji bi trebalo da budu realizovani u Banjaluci, a koji  pored planova za realizaciju nema za sada riješeno ključno pitanje, obezbijeđene finansije.

Direktor te škole Miroslav Popržen je rekao da se radi o projektu čija realizacija je stala prije više od deset godina.

– Nadogradnja centralne škole na Laušu je završena 2007. godine i radilo se o prvoj fazi proširenja i rekonstrukcije tog objekta. Nakon toga je trebala ići druga faza, izgradnja sportske dvorane, ali realizacija nije nastavljena – kazao je Popržen.

Objasnio je da je Grad nedavno pokrenuo izradu projektne dokumentacije za izgradnju te dvorane čime je kako kaže njegova realizacija konačno pomjerena sa mrtve tačke.

-U urbanističko tehničkim uslovima je predviđeno da to bude dvorana  čije dimenzije bi omogućile na primjer održavanje treninga ili takmičenja iz rukometa – naveo je Popržen.

Naglasio bih da po završetku gradnje, pored one koja postoji uz OŠ „Borisav Stanković“ u Lazarevu, ovo bila druga  školska sportska dvorana u kojoj bi se mogla održavati  takmičenja tog tipa.

– Uglavnom ove godine bi trebalo da bude završen projekat i da se iduće godine ide u gradnju. Grad je zainteresovan da se ta dvorana izgradi i vjerovatno je da će se to realizovati zajedničkim finasiranjem lokalne zajednice i Vlade RS – naveo je Popržen.

U Odjeljenju za komunalne poslove su potvdili da je gradnja ove dvorane u planu, te da se nadaju da će potrebni  novac za te namjene dobiti od Vlade RS.

U pitanju je druga sportska dvorana koja bi trebala biti izgrađena u Banjaluci. Nedavno je završena rekostrukcija  nove sportske dvorane na mjestu nekadašnjeg Šoping centra. Dvorana bi trebalo da pruži prostor za treniranje mnogobrojnim banjalučkim sportskim klubovima i nosiće naziv „Centar“.

Ova je prva sportska dvorana izgrađena u Banjaluci nakon više od četiri decenije, izuzimajući školske i studentske dvorane.

Na oko 1.800 kvadratnih metara sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i odigravanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

– Građevinski radovi u novoj dvorani su završeni, a prije ulaska sportista u dvoranu slijedi nam tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole za što smo već podnijeli zahtjev. Da bi dvorana bila u funkciji, potrebno je nabaviti još sportske rekvizite i opremu, golove, koševe i slično. Još uvijek čekamo ishod pokrenute javne nabavke i nadamo se da ćemo uskoro imati potpuno opremljenu dvoranu u koju će se sportisti useliti i početi sa trenažnim procesom i odigravanjem utakmica – rekli su u ovom Odjeljenju. U izgradnju sportske dvorane uloženo je 1,2 miliona KM.

U najavi i dvorana kod Gimnazije

Jedan od dugoročnih planova Gradske uprave, čiju realizaciju je najavljivala i prethodna gradska administracija  je i izgradnja sportske dvorane kod banjalučke Gimnazije. Taj projekat bi trebalo finansirati kroz javno privatno partnerstvo, ali još nije poznato kada bi građevinari mogli početi sa realizacijom.

(Srpskainfo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender