16. 01. 2022.
Ministarka Davidović sa predstavnicima 43 sportska saveza (FOTO)

Ministarka Davidović sa predstavnicima 43 sportska saveza (FOTO)

Ministarka Davidović sa predstavnicima 43 sportska saveza (FOTO)

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović, rekla je da je današnji sastanak sa predstavnicima sportskih saveza Republike Srpske, kojem su se odazvali predstavnici 43 saveza, bio konstruktivan i da je u fokusu razgovora bilo donošenje novog Zakona o sportu.

“Upoznali smo predstavnike saveza sa aktivnostima ministarstva kada je ova problematika u pitanju”, rekla je Davidovićeva novinarima i dodala da će se Zakon o sportu u formi nacrta  pred narodnim poslanicima naći u posljednjem kvartalu ove godine.

Ona je dodala da će u martu biti sprovođene stručne rasprave po pitanju Zakona o sportu  u pet regija u Republici Srpskoj i nakon toga se pristupiti izradi zakona.

Osvrćući se na rad sportskih saveza, Davidovićeva je rekla da je predstavnicima sportskih saveza sugerisano  da će opredjeljenje ministarstva u narednom periodu biti pooštravanje finansijske kontrole i odgovornosti kada je u pitanju utrošak sredstava koja ministarstvo dodjeljuje za rad saveza.

Ona je istakla da će se pokušati u narednom periodu postaviti stvari na svoje mjesto i da će u tom pogledu ministarstvu  biti značajna podrška prije svega sportskih saveza, sportske javnosti, ali i medija u najboljem interesu sporta u Srpskoj.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, Mile Kovačević, izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom i zahvalio se ministarstvu što je organizovan sastanak kako bi zajednički podijelili određena razmišljanja i pokušali naći određena poboljšanja u organizaciji sporta u Republici Srpskoj.

Predsjednik odbojkaškog saveza Republike Srpske, Milutin Popović, rekao  je da je  današnji sastanak bio uspješan i da svi učesnici odlaze kući sa izuzetno velikim zadovoljstvom, prije svega zbog toga što je, kako je rekao, konačno nakon dugo godina organizovan ovakav sastanak.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender