02. 12. 2021.
”Putujuća biblioteka” stigla u Banjaluku

”Putujuća biblioteka” stigla u Banjaluku

”Putujuća biblioteka” stigla u Banjaluku

Banjaluka je danas dobila ”Bibliobus”, biblioteku na točkovima koja će biti na usluzi čitaocima širom grada.

”Bibliobus” je svečano predstavljen na Trgu Krajine u prisustvu gradonačelnik Igora Radojičića.

Ovom prilikom upriličen je preformans “Knjiga od ruke do ruke” u kojem učenici osnovnih škola popunjavaju fond “Bibliobusa” i to tako što su formirali lanac od Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS) do “Bibliobusa” na trgu.

“Bibliobus je novi bibliotečki servis kojim će Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske doprinijeti razvoju i oblikovanju kulturnog identiteta našeg grada. Bibliobus će građanima Banjaluke obezbijediti publikacije koje će zadovoljiti njihove potrebe u pogledu obrazovanja, inforisanja i ličnog razvitka, kao i za razonodu i slobodno vrijeme,” saopšteno je ranije iz NUB RS.

Navodi se da će posebna pažnja biti posvećena potrebama djece i mladih, pa će i bibliotečki fond biti pažnjivo odabran.

“Pored lektire, na policama bibliobusa naći će se najnoviji naslovi popularne književnosti za djecu i tinejdžere, veliki izbor stripova, te popularni časopisi koje mladi čitaju. Usluge bibliobusa biće dostupne svima, bez obzira na starosnu dob.Kapacitet bibliobusa je 6.000 bibliotečkih jedinica, a ukupan fond namijenjen za bibliobus je 12.000, što znači da će se građa u bibliobusu redovno mijenjati i dopunjavati novim naslovima, shodno potrebama korisnika,” kažu u bibiloteci.

Na licu mjesta rekli su nam da je kapacitet ”Bibliobusa” tačno 6375 knjiga.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender