08. 12. 2021.
Otvorene nove kancelarije APIF-a u Boriku

Otvorene nove kancelarije APIF-a u Boriku

Otvorene nove kancelarije APIF-a u Boriku

Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge otvorila je u zgradi „Titanik“ u naselju Borik nove kancelarije, koje od danas mogu da koriste svi privredni subjekti na području grada.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktorica APIF-a Jelena Ćetković, koji su svečano otvorili novi prostor, istakli su da ovo mnogo znači za privrednike jer će lakše moći da obave svoje obaveze.

-Ovo je još jedan korak da naši građani na više lokacija imaju mogućnost da obave različite poslove – kazao je gradonačelnik Radojičić.

On je podsjetio da je u cilju dostupnosti pojedinih usluga građanima realizovano već nekoliko projekata.

-Od 1. januara prošle godine uveli smo jednošalterski sistem za izdavanje građevinskih dozvola, kako bi građani na jednom mjestu mogli predati dokumentaciju a naši službenici u njihovo ime dalje rade na ishodovanju potrebnih dozvola – podsjetio je on.

Jedan od projekata koji slijedi je i otvaranje šaltera Gradske uprave u prostorijama za izdavanje ličnih dokumenta u MUP-u RS.

-Grad će da dobije jedan šalter, koji bi bio informatički uvezan sa Gradskom upravom tako da građani više neće imati potrebe da idu od MUP-a do Gradske uprave, već da na jednom mjestu obave sve – istakao je Radojičić.

Direktorica APIF-a Jelena Ćetković je istakla kako je za privrednike značajno da od danas rade dvije lokacije u Banjoj Luci.

-Ovdje u blizini se nalazi i Prijemna kancelarija Gradske uprave i kancelarije Pošte tako da naši korisnici neće morati trošiti puno vremena na odlaske do drugih institucija kao što je to slučaj do sada- kazala je ona.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender