08. 12. 2021.
Broj poginulih nakon stravične nesreće u Makedoniji povećan na 14

Broj poginulih nakon stravične nesreće u Makedoniji povećan na 14

Broj poginulih nakon stravične nesreće u Makedoniji povećan na 14

Makedonska vlada proglasila je dvodnevnu žalost zbog teške saobraćajne nesreće na putu Skoplje-Tetovo u kojoj je poginulo 14 osoba

Nesreća se dogodila u srijedu oko 17 sati kada je autobus kompanije “Durmo turs” prešao preko zaštitne ograde na suprotnu stranu autoputa, a potom skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se u plitku jarugu blizini sela Laskarci.

– Traumatična noć, puna bola i tuge. Naša zemlja je u žalosti. Nemam riječi kojima bih mogao da utešim porodice naših sugrađana koji su izgubili živote u ovoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći – izjavio je sinoć makedonski premijer Zoran Zaev, prenela je agencija MIA.

U nesreći je povrijeđeno oko 30 osoba.

Ministar zdravlja Venko Filipiče je izjavio da je sedam osoba poginulo na licu mjesta, dok su ostali preminuli u bolnici.

Među povrijeđenima, životno je ugroženo šestoro, prenosi AP.

U autobusu je bilo oko 50 putnika. Uzrok nesreće zasad nije poznat, a istraga je u toku.

U pomoć su pritekli vatrogasci i meštani okolnog sela da bi pomogli da se iz autobusa izvuku preživjeli, među kojima je i vozač.

Televizija Telma prenosi reči jednog od očevidaca da su spasioci morali da isjeku dio autobusa da bi došli do povrijeđenih.

– Mnogo se osjetio miris benzina i strahovali smo da će autobus eksplodirati – rekao je on.

U autobusu su se nalazili radnici koji su iz Skoplja krenuli ka Gostivaru, gde većina njih živi, izjavio je gradonačelnik Gostivara Arben Taravari.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender