02. 12. 2021.
Đorđević potvrdio: Jokić neće nastupati za državni tim

Đorđević potvrdio: Jokić neće nastupati za državni tim

Đorđević: Možda i Jokić bude u reprezentaciji

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević boravio je u Malagi gdje je razgovarao sa košarkašem Unikahe Draganom Milosavljevićem uoči predstojećeg okupljanja “orlova”. Đorđević je za španske medije rekao da ne osjeća pritisak iako Srbija još nije obezbijedila plasman na SP u Kini.

“Da, pripremamo se za posljednji prozor. Miran sam i vraćam se u Srbiju na finalni turnir Kupa. Prije dvije godine sam rekao da je ovaj sistem kvalifikacija komplikovan i da će promijeniti hijerarhiju timova koji osvajaju medalje. Nijednom nisam mogao da računam na pun sastav, to je zato što imamo dosta košarkaša u najjačim ligama. Sada smo blizu plasmana”, rekao je Đorđević.

On je prokomentarisao i igre Nikole Jokića i Luke Dončića.

“Jokić je jedinstven i on je mješavina Divca i braće Gasol. On osjeća košarku, uživa u igri, voli da asistira i da se podredi timu. On je zvijezda u NBA ligi, a dolazak na Ol-star meč u Šarlotu je samo potvrda njegovih kvaliteta. Imam samo lijepe riječi o Nikoli. Poslije Olimpijade u Rio de Žaneiru više nije bio uz reprezentaciju, iz raznih razloga. Možda sada, ako se kvalifikujemo za Mundobasket, on ponovo bude dio tima. Siguran sam da bi nam donio kvalitet. Dončić se impresivno razvija. Vidi se da je prošao Realovu školu i za njega ne postoji granica”, zaključio je Aleksandar Đorđević.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender