09. 12. 2021.
Nastavlja se gradnja kargo centra

Nastavlja se gradnja kargo centra

Nastavlja se gradnja kargo centra

Banjalučki aerodrom trebalo bi da uskoro dobije kargo centar, s obzirom na to da su predstavnici “Aerodroma RS” i izvođač radova juče potpisali sporazum o nastavku izgradnje tog objekta.

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić istakao je nakon jučerašnje posjete banjalučkom aerodromu da je veoma zadovoljan rezultatima postignutim u proteklom periodu i dodao da se uveliko radi na realizaciji planova za ovu godinu.

– Potpisani sporazum omogućiće nastavak izgradnje kargo objekta. U prošloj godini evidentirano je oko 35.000 putnika, što je značajan rast u odnosu na 20.000 iz 2017. godine, a prema našim procjenama, realno je očekivati da do kraja ove godine imamo 200.000 putnika na banjalučkom aerodromu – rekao je Trninić, naglasivši da je sa irskom kompanijom “Rajaner” uspostavljena izuzetno dobra saradnja.

On je podsjetio da “Rajaner”, osim postojeće tri destinacije, na proljeće uvodi i četvrtu ka Berlinu, te da već za jesen pripremaju iznenađenja kada je riječ o vazdušnom saobraćaju u Srpskoj.

– Uveliko pregovaramo i sa jednom ruskom kompanijom i sve smo bliže dogovoru da već od proljeća krenu prvi letovi ka Moskvi. Sa agencijom “Kontiki” smo se dogovorili za ljetnu sezonu o dva čarter leta sedmično za Antaliju i jedan do Grčke, najvjerovatnije do Atine. Pregovaramo i za letove do Tivta – rekao je Trninić i dodao da je neophodno u narednom periodu proširivati kapacitete banjalučkog aerodroma.

Vršilac dužnosti direktora “Aerodroma RS” Zoran Injac istakao je značaj podrške Vlade RS u svim aktivnostima koje ovo preduzeće realizuje.

– Aerodrom se ne zadovoljava samo razvojem putničkog saobraćaja. Potpisali smo ugovor o nastavku izgradnje kargo objekta, jer je Banjaluka pozicionirana tako da ima punu mogućnost za razvoj i ove vrste saobraćaja – rekao je Injac.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender