07. 07. 2020.
Predstava Kokana Mladenovića otvara Teatar fest

Predstava Kokana Mladenovića otvara Teatar fest

Teatar fest “Petar Kočić” dobio evropsku oznaku kvaliteta

Teatar fest “Petar Kočić” dobio je od Udruženja evropskih festivala oznaku EFFE /Europe for Festivals, Festivals for Europe – EFFE/,što je potvrda njegovog regionalnog i evropskog kvaliteta i prestiža, saopšteno je danas iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

U dopisu koji je generalni sekretar Udruženja evropskih festivala Ketrin Deventer uputila Narodnom pozorištu Republike Srpske navedeno je da Teatar fest ispunjava zahtjeve za EFFE oznaku i da je sada u konkurenciji za EFFE nagrade.

“Međunarodni EFFE žiri će odlučiti o nagradama do septembra 2019. godine. Uži izbor dobitnika biće objavljen u julu 2019. godine”, navela je ona.

Nacionalni teatar Srpske će oznaku EFFE moći da nosi u sezoni 2019/20 godina i koristi je u komunikaciji, kao i da učestvuje u EFFE susretima u Lisabonu 15. i 16. aprila 2019. i 2020. godine u okviru godišnjeg samita umjetničkih festivala u organizaciji Udruženja evropskih festivala.

Narodno pozorište Srpske dobiće i poseban prostor na internet platformi “Festival Finder.eu”, biće dio EFFE-ove međunarodne promotivne kampanje, konferencija za štampu i nacionalnih ceremonija EFFE oznake, a imaće pristup međunarodnoj mreži i dobijati interne biltene.

EFFE je inicijativa Udruženja evropskih festivala koju su podržali Evropske komisije i Evropski parlament.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender