28. 11. 2021.
Ispravni svi kontrolisani uzorci mesa iz uvoza

Ispravni svi kontrolisani uzorci mesa iz uvoza

Ispravni svi kontrolisani uzorci mesa iz uvoza

Svi kontrolisani uzorci mesa iz uvoza, koji su protekle sedmice provjeravani u svim gradskim tržnim centrima, su potpuno ispravni, potvrđeno je u Odjeljenju za inspekcijske poslove.

Prema nalogu ovog odjeljenja, uvozno meso je analizirano u laboratorijama Instituta za javno zdravstvo i Instituta “Vaso Butozan”.

-Svi rezultati su negativni, što, drugim riječima, znači da je meso potpuno ispravno. Na određen način, ovo predstavlja potvrdu kvalitetnog inspekcijskog nadzora, od granice pa do prodajnog mjesta – rekao je Janko Kecman, načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove.

On je ukazao da je ova kontrola pokrenuta poslije medijskih napisa o skandalu u Poljske, kad su prikazani video snimci o tome kako meso od oboljenih krava završava u preradi. Ponukani ovim slučajevima, gradska inspekcija naložila je dodatnu kontrolu u mesnicama šest tržnih centara na području Banja Luke.

-Bez obzira na to što je Kancelarija za vetrinarstvo BiH ranije potvrdila da nema mesa iz sporne poljske klaonice, hteli smo da utvrdimo kakav je kavlitet mesa iz uvoza i da li je možda na neki drugi način, a ne redovnim uvozom, takvo meso dospjelo na naše tržište – naglasio je Kecman.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender