09. 12. 2021.
Banjaluka otvorena za projekte sa inostranim partnerima

Banjaluka otvorena za projekte sa inostranim partnerima

Banjaluka otvorena za projekte sa inostranim partnerima

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić predstavio je novoimenovanom ambasadoru Katara u BiH Sultanu el Kateru investicione potencijale grada i infrastrukturne projekte koje će biti realizovani, uz pomoć potencijalnih inostranih partnera.

 

Radojičić je, govoreći o investicionim potencijalima, istakao da će Banjaluka, prvi put poslije dužeg vremena, raspisati međunarodni arhitektonski konkurs za idejna rješenja budućeg kongresno-konferencijskog centra, centralne gradske zone i budućeg mosta na Docu.
On je precizirao da Banjaluka, posebno kod projekta izgradnje kongresno-konferencijskog centra, koji uključuje i hotel visoke kategorije, ima izraženu potrebu za eventualno partnerstvo za inostranim investitorima, saopšteno je iz Gradske uprave.
Radojičić je predstavio i investicione mogućnosti u poslovnoj zoni Ramići, gdje je već ušlo 16 investitora, kao i potencijale nove poslovne zone “Јelšingrad”, te ukazao i na odlične geografske i infrastrukurne prednosti Banjaluke u odnosu na druge gradove iz okruženja.Kater je prenio da katarski investitori intenzivno razmatraju mogućnost ulaganja u BiH i Republiku Srpsku, te naglasio da Banjaluka, s obzirom na svoje brojne prednosti, može biti jedno od njihovih odredišta.
On je prenio da katarski investitori jednu od najvećih mogućnosti prepoznaju u poljoprivredenom sektoru, ističući da će i sama ambasada, sa svoje strane, u narednim mjesecima intenzivno raditi na jačanju njihovog interesa za ulaganje na području Banjaluke.
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender