17. 08. 2022.
Omarska bi da opet postane opština

Omarska bi da opet postane opština

Omarska bi da opet postane opština

Mještani Omarske, kod Prijedora, odlučni su da ovom mjestu vrate status opštine, koji su izgubili šezdestih godina prošlog vijeka

Mještani kažu, da bi dobijanjem takvog statusa bolje funkcionisali pa su osnivanjem Inicijativnog odbora za formiranje opštine Omarska napravili prve korake.
Željko Romanić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Omarska, kaže da ideja traje duže od 20 godina te da će, nakon što je formiran Inicijativni odbor, izabrati predsjednika i raditi na ekonomskoj opravdanosti ove inicijative.
“Privrednici i građani su stali iza ove inicijative, prvi put smo jedinstveni po ovom pitanju, što ranije nije bio slučaj”, rekao je Romanić, prenose “Nezavisne novine.”
Jedan građanin koji je prisustvovao formiranju Inicijativnog odbora kaže da postoji dobra volja mještana Omarske da vrate stari status opštine.
“To je zdrava priča, koja okuplja ljude u Omarskoj, smatramo da bismo kao posebna lokalna jedinica daleko bolje funkcionisali nego što je to trenutno slučaj”, rekao je ovaj mještanin.
U Gradskoj upravi Prijedor saopšteno je da nemaju još zvaničnih informacija o ovom pitanju, tačnije inicijativi, te da im se zvanično niko nije obratio.
Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender