08. 12. 2021.
Obustavljen saobraćaj na većini graničnih prelaza u BiH, formiraju se duge kolone

Obustavljen saobraćaj na većini graničnih prelaza u BiH, formiraju se duge kolone

Obustavljen saobraćaj na većini graničnih prelaza u BiH, formiraju se duge kolone

Zbog pada sistema na većini graničnih prelaza u Hrvatskoj (na sjeveru naše zemlje), trenutno je obustavljen saobraćaj i formiraju se duge kolone vozila. Izdvajamo: Maljevac/Velika Kladuša, Ličko Petrovo Selo/Izačić, Slavonski Brod/Brod, Stara Gradiška/ Gradiška, Županja/ Orašje, Slavonski Šamac/ Šamac.

“Uslijed pada sistema Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, danas od 10 sati i 10 minuta, ili je onemogućen ili je značajno usporen promet za osobe i vozila preko međunarodnih graničnih prelaza Izačić, Orašje, Šamac, Brčko, Brod, Velika Kladuša, Kostajnica, Kozarska Dubica, Donja Gradina i Gradiška. Granična policija BiH u slučaju onemogućavanja saobraćaja na ovim prelaza javnost će obavjestiti pravovremeno”, kazala je za N1 Sanela Dujković portparol Granične policije BiH.

Na širem području Romanije pada slab snijeg koji se ne zadržava na kolovozu. Mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Izuzetak su putevi na jugu naše zemlje, gdje je kolovoz pretežno suh.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježimo duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.

Stanje na prelazima možete pogledati ovdje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender