09. 12. 2021.
Dječak oduševio humanitarce: Prije škole svratio da donira 5 KM “Mozaiku prijateljstva”

Dječak oduševio humanitarce: Prije škole svratio da donira 5 KM “Mozaiku prijateljstva”

Opljačkano humanitarno udruženje u Banjaluci

Udruženje “Mozaik prijateljstva” iz Banjaluke opljačkano je u nedjelju.

Kako “Nezavisne” saznaju iz udruženja je ukradeno oko 4.000 KM, a osumnjičeni je uhapšen sinoć.

Miroslav Subašić, sekretar Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”, rekao je da su ovaj vikend organizovali humanitarni turnir “Fudbalom do hljeba” na kome su prikupili 80 paketa pomoći za najsiromašnije.

“Jedan dan organizujete naljepši događaj u gradu, a već sljedećeg dana ste opljačkani. Ne znam ko može da krade od sirotinje”, rekao je Subašić.

Dodao je da ukradeni novac za javnu kuhinju, javno kupatilo, Centar za stara lica i nabavku ogreva.

Iz banjalučke policije rekli su za “Nezavisne” da je u Ulici Meše Selimovića policija sinoć uočila muško lice koje je nakon toga počelo da bježi.

On je sustignut i uhapšen, a policija je kod njega pronašla 4.000 KM i druge predmete pogodne za izvršenje krivičnih djela.

“Jutros oko 7.20 časova Policijskoj upravi Banjaluka prijavljeno je da je u ulici Cara Lazara iz jednog udruženja otuđen novac u iznosu od oko 4.000 KM”, rekli su iz policije.

Naveli su da se lice koje je sinoć uhapšeno može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teška krađa, koja je jutros i prijavljena.

“Nezavisne” saznaju da je uhapšen Elmir Šakonić (48).

Nezvanično saznajemo da je policija kod njega osim novca pronašla šrafciger, vojnički bajonet, rukavice ali i papirnu kutiju sa natpisom  Javna kuhinja, obrok ljubavi.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender