29. 05. 2020.
Facebook testira novu opciju: Početna strana po želji korisnika

Facebook testira novu opciju: Početna strana po želji korisnika

Facebook konačno uvodi alat za brisanje istorije pretraživanja

Alat “Clear History”, najavljen još u jeku skandala u vezi s kompanijom Cambridge Analytica početkom prošle godine, trebalo bi da postane dostupan tokom nadolazećih mjeseci.

Taj alat bi trebao da nam omogući brisanje svih podataka o tome koja web odredišta posjećujemo i na koje smo oglase kliknuli dok smo logovali u Facebook.

Prvi ga je najavio suosnivač i glavni izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg tokom prošlogodišnje konferencije F8, namijenjene razvojnim programerima, održane u maja. Tada je rekao kako će funkcionisati slično kao brisanje istorije pretraživanja u web pregledaču.

U Facebooku su ranije priznali da im za predstavljanje alata “Clear History” treba više vremena.

Nije objašnjeno kako bi tačno trebalo da funkcionisati, ali Facebookov direktor finansija Dejvid Vener upozorio je investitore kako bi zbog korištenja ovog alata ciljano oglašavanje moglo da bude otežano.

Facebookova oglašivačka mreža donosi veliki dio prihoda Zakerbergu i društvu, koje se broji u desetinama milijardi američkih dolara.

Facebook već nudi alate za zaštitu privatnosti koji omogućavaju kontrolu nad informacijama koje oglašivači mogu da koriste za ciljano oglašavanje, piše “Daily Mail”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender