09. 12. 2021.
Smotra policije, naoružanja i opreme u KPZ Banjaluka

Smotra policije, naoružanja i opreme u KPZ Banjaluka

Smotra policije, naoružanja i opreme u KPZ Banjaluka

U Kazneno-popravnom zavodu u Banjaluci danas je održana redovna smotra policije, opreme i naoružanja, na kojoj je rukovodstvo ove ustanove sagledalo stanje i provjerilo fizičku spremnost pripadnika službe obezbjeđenja.

Direktor banjalučkog Kazneno-popravnog zavoda Goran Selak naveo je da je riječ o redovnim aktivnostima koje podrazumijevaju provjeru stanja u ovoj ustanovi, te da je, u protekloj godini, policija ovog zavoda na sve zadatke odgovorila profesionalno i odgovorno.

Prema njegovim riječima, pripadnici službe obezbjeđenja obavljaju svoj posao profesionalno, a u posljednjih godinu dana nije bilo zabilježeno da su zatvorenici zloupotrebljavali pogodnosti za pokušaj bjekstva.

Selak je dodao da je u radu ove ustanove veoma značajna saradnja sa lokalnim i republičkim institucijama, te podsjetio da postoji izuzetno dobra saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Sudskom policijom Srpske.

“Budući da je služba obezbjeđenja stub bezbjednosti u svakoj kazneno-popravnoj ustanovi, u narednom periodu planiramo održavanje vježbi i aktivnosti koje se odnose na edukacije i usavršavanje naših zaposlenih”, poručio je Selak.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender