28. 11. 2021.
Dobra prodaja karata za nove destinacije sa banjalučkog aerodroma

Dobra prodaja karata za nove destinacije sa banjalučkog aerodroma

Dodatna ulaganja u banjalučki Aerodrom

Dobri rezultati Banjalučkog aerodroma velika su razvojna šansa za Banjaluku, Laktaše i Gradišku. To je glavni zaključak razgovora predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa rukovodstvom preduzeća. Na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici tri lokalne zajednice, razgovarano je o proširenju kapaciteta i infrastrukturnim ulaganjima.

Povećanje broja putnika i pružanje većeg broja usluga naredni su ciljevi koji će biti ostvareni infrastrukturnim ulaganjima. Takav plan rukovodstva Aerodroma predstavljen je predsjednici Republike, koja je najavila i dodatna ulaganja.

– Imamo tu neke planove na koji način riješiti direktno prilaz sa petlje da bi se došlo do aerodromske zgrade. Namjera je proširenje same aerodromske zgrade, a paralelno sa tim i razgovori na povećanju broja linija, na čemu već radimo – kaže Cvijanovićeva.

Namjere su da kroz Aerodrom u ovoj godini prođe 200.000 putnika. Uz četiri linije Rajanerom, liniju do Beograda i tri čarter leta u ljetnjoj sezoni, uprava Aerodroma planira i nove. U fokusu je pregovor o liniji za Moskvu.

– Radimo i na tome da se uspostavi let prema Crnoj Gori, da se povežu Banjaluka i Tivat. Već za narednu godinu mogu da kažem da su neke afričke destinacije u analizi i da je moguće očekivati da tako nešto imamo za Banjaluku – poručuje Zoran Injac, v.d. direktora Aerodroma Republike Srpske.

U narednim mjesecima trebalo bi da bude završen i najmoderniji kargo centar u BiH, namijenjen teretnom avio-saobraćaju. Razvoj Aerodroma velika je perspektiva za opštine koje su na njega naslonjene.

– Mislim da je izlišno govoriti o značaju avio-saobraćaja i razvoju Aerodroma kako za Republiku Srpsku, tako i za lokalne zajednice i grad Banjaluku kao glavni grad i s te strane želi da iskažem i zahvalnost, a i da kažem da sam bio srećan što sam mogao da sarađujem sa timom Vlade na čijem čelu je bila predsjednica Željka Cvijanović – ističe Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika Banjaluke.

Uz kargo centar i turizam, za privredu lokalnih zajednica potencijal je i povećanje broja usluga i sadržaja na Aerodromu.

– Trudimo se da radimo na turističkoj ponudi u Laktašima, o tome pokušavamo da se dogovorimo sa Banjalukom, da bi se turisti zadržali što veći broj dana – istakao je Ranko Kapetanović, načelnik opštine Laktaši.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić kaže da je izuzetno značajno za lokalne zajednice što će aerodrom biti dodatno unaprijeđen.

– Opština Gradiška zdušno podržava svaki napredak, zato što će to omogućiti našim domaćim privrednim subjektima i inostranim partnerima da što brže ostvaruju konekciju sa ovim prostorima, da dođu ovdje i realizuju i razvijaju razvojne projekte – poručio je Adžić.

Infrastrukturno, za Aerodrom je značajan i most u Gradišci čijom izgradnjom će potpuno biti funckionalan auto-put od Banjaluke do granice sa Hrvatskom. Dolazak putnika sa druge strane Save time će biti značajno olakšan, ali i povećan.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender