09. 12. 2021.
Odgođeno suđenje Slavici Injac

Odgođeno suđenje Slavici Injac

Odgođeno suđenje Slavici Injac

Suđenje bivšoj direktorici Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavici Injac, koje je danas trebalo da počne, odgođeno je.

Međutim, razlog odgađanja za danas zakazanog predpretresnog ročišta nije detaljno pojašnjen.

U rasporedu Okružnog suda Banjaluka vidljivo je samo da je predsjednik Sudskog vijeća u ovom predmetu sudija Branimir Jukić.

Sud BiH je u novembru prošle godine donio rješenje kojim se vođenje krivičnog postupka protiv Injac, optužene u predmetu Bobar banka zbog organizovanog kriminala, prenosi na Okružni sud u Banjaluci.

Vijeće Suda BiH je ranije izdvojilo ovaj predmet u odnosu na Darka Jeremića i ostale zbog bolesti optužene, nakon čega je odbrana predlagala da postupak bude ustupljen nadležnom sudu, dok se Tužilaštvo BiH tome usprotivilo, prenosi “Faktor.ba”.

Optužnica tereti Slavicu Injac da je, kao direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske, bila član organizvane grupe i da nije vršila svoje dužnosti. U optužnici se navodi da je Injac još od jula 2009. bila svjesna da “Bobar banka” ima veliko izlaganje kreditnom riziku prema grupi povezanih osoba jer je imala uvid u zapisnik o kontroli poslovanja “Bobar banke”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender