28. 11. 2021.
Zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske

Zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske

Zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske

U Beogradu se danas održava zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske, posvećena unaprijeđenju saradnje i zajedničkim projektima.

Prije sjednice, premijerka Ana Brnabić sastala se sa premijerom RS Radovanom Viškovićem, a razgovarali su i resorni ministri dvije vlade, na bilateralnim sastancima.

Današnja sjednica, koja se održava u Palati Srbija, deseta je zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske.

Nakon sjednice, predviđeno je potpisivanje više sporazuma o saradnji u različitim oblastima, kao i obraćanje premijerke Brnabić i premijera Viškovića.

Biće potpisani Memorandum o saradnji u oblasti tehnološkog razvoja i digitalizacije između vlada Srbije i RS, koje će parafirati ministar prosvjete Mladen Šarčević i ministar za naučnotehnološku razvoj RS Srđan Rajčević.

Takođe, biće potpisan i Memorandum o razmeni iskustava u oblasti inspekcijskog nadzora, između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Uprave za inspekcijske poslove RS, na koji će potpise staviti resorna ministarka Zorana Mihajlović i v.d. direktor Uprave Danijela Batar.

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić potpisaće Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Biće potpisan i Memorandum između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva za naučnotehnološi razvoj, visoko obrazovanje i informatičko društvo RS u oblasti stipendiranja mladih talenata, a potpisaće ih ministri Vanja Udovičić i Srđan Rajčević.

Prethodna zajednicka sednica vlada RS i Srbije održana je u avgustu prošle godine u Trebinju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender