08. 12. 2021.
Dobojlija peta žrtva na radu za pola godine u Banjaluci

Dobojlija peta žrtva na radu za pola godine u Banjaluci

Dobojlija peta žrtva na radu za pola godine u Banjaluci

Nijaz Mujadžić (61) iz Doboja, radnik firme “Famus gradnja” d.o.o, koji je juče poginuo na gradilištu u banjalučkom naselju Starčevica, peti je građevinski radnik koji je izgubio život u zadnjih pola godine u Republici Srpskoj.

Nesreća na gradilištu stambeno-poslovne zgrade, čiji je investitor preduzeće “Pro media”, desila se oko 8.30 u Ulici srpskih ustanika.

U momentu nesreće, kako saznajemo, na gradilištu su bila dvojica radnika, od kojih je jedan bio u suterenu, i niko nije vidio na koji način je nastradao Mujadžić, koji je bio zidar.

Kako su nam ispričali radnici obližnje prodavnice, čuo se samo tup udarac kada je radnik pao, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć, koja mu nije mogla pomoći jer je na mjestu ostao mrtav.

Kako “Nezavisne” saznaju, Mujadžić je bio na oplati i na visini od nekoliko metara rašalovavao vertikalni serklaž, kada je iz još neutvrđenih razloga pao zajedno s oplatom.

Kako nam je juče rekao vlasnik firme “Pro media”, na radovima nije bio angažovan nijedan njihov radnik. Iz ovog preduzeća rečeno nam je da nisu sigurni šta je tačno dovelo do tragedije, a juče su na gradilištu bila dvojica radnika.

“Jedan je bio u suterenu, a drugi u prizemlju. Koliko je poznato, nastradali radnik je rašalovavao neki serklaž i bio je na oplati. Da li je imao odgovarajuću opremu i je li se pridržavao propisa, to će utvrditi inspektori”, rečeno nam je juče iz ovog preduzeća. Kako nezvanično saznajemo, investitor je imao potrebne dozvole za rad.

Uviđaj je na licu mjesta obavio Igor Cimeša, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave Banjaluka, uz prisustvo inspektora zaštite na radu i ljekara mrtvozornika.

Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja, a naložena je i obdukcija tijela nastradalog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Podsjećamo, prošle godine 3. avgusta na gradilištu u banjalučkom naselju Novi Borik poginuli su Dobrivoje Topić (57) i Željko Kostić (52), obojica iz Čelinca. Samo šest dana kasnije kod Laktaša tokom izgradnje bazena poginuo je Mirsad Redžić (22), radnik firme “Vodovel bazeni” iz Cazina.

Crni avgustovski niz nastavio se pogibijom Radenka Obradovića iz Kneževa, poslovođe u preduzeću “Maxmara”. On je poginuo 30. avgusta pri padu sa skele tokom postavljanja staklenih ploča iznad hola na gradilištu “Delta Cityja”, dok su dvojica radnika ove godine povrijeđena takođe na izdradnji ovog tržnog centra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender