08. 12. 2021.
Tužilaštvo traži pet godina zatvora za Miroslava Miškovića

Tužilaštvo traži pet godina zatvora za Miroslava Miškovića

Miroslav Mišković i Milo Đurašković proglašeni krivim

Veće Specijalnog suda u Beogradu proglasilo je krivim predsjednika kompanije Delta Holding Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka za poresku utaju.

Kako prenosi N1, krivim je proglašen i vlasnik Nibens korporacije Milo Đurašković.

Poslije šest godina od početka suđenja, odluka je donesena većinom glasova.

Miroslav Mišković nije došao u sud, za razliku od njegovog sina Marka i Đuraškovića.

Apelacioni sud je prethodno prihvatio oslobađajući dio prvostepene presude za malverzacije sa putarskim preduzećima radi izvlačenja protivpravne finansijske koristi, što je bio centralni dio optužnice, i naložio ponovno suđenje za dio presude kojim su osuđeni za utaju poreza.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je u završnoj riječi da sud osudi Miroslava Miškovića na pet godina, na koliko mu je izrečena kazna na prvobitnom suđenju, a njegovog sina Marka na četiri godine, pola godine više nego što je prethodno presuđeno.

I u ponovljenom suđenju Miroslav Mišković je naveo da je za njega “porez svetinja” i da je Delta samo u godini koja se pominje u optužnici platila državi 100 puta veći porez od iznosa za koji se tereti da je utajen.

Odbrana je ponovo zatražila oslobađajuću presudu i istakla da će ona biti mjera “nezavisnosti pravosuđa”, očito misleći na izjave iz vrha vlasti o Miroslavu Miškoviću.

Miroslav Mišković je uhapšen krajem 2012. godine, u pritvoru je proveo sedam mjeseci, a određeno mu je jemstvo, najveće ikad izrečeno u Srbiji, od 12 miliona evra kao garancija da će prisustvovati suđenjima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender