27. 11. 2021.
Ubistvo Šijana u Banjaluci sa potpisom “škaljarskog klana”?

Ubistvo Šijana u Banjaluci sa potpisom “škaljarskog klana”?

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Damira Ostojića

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sinoć su na području Istočnog Sarajeva slobode lišili jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo Damira Ostojića, javlja RTRS.

Ostojić je usmrćen 5. septembra nedaleko od svoje kuće kada je ubica na njegov džip “rendž rover” ispalio 15 hitaca u Kozarskoj ulici u Banjaluci.

Tom prilikom teško je ranjena njegova supruga Sandra Jošić (40). Ubica je pripremio sačekušu iz automatske puške ispalio rafal ka Ostojićevom autu kada je usporio da skrene prema kući u ulici Duška Trifunovića.

Nakon toga je pobjegao kroz šiblje i drveće prema ulici Bolanog Dojčina gdje ga je vjerovatno čekao saučesnik.

Ostojić je usmrćen na licu mjesta, a njegova supruga Sandra je zadobila više prostrelnih rana.

Tokom istrage ovog slučaja policija je ispitala više od 100 osoba među kojima ima i onih s “podebljim policijskim dosijeom”.

Dosije

Ubijeni Damir Ostojić Šijan bio je poznat policiji po krivičnim djelima. U njegovom policijskom dosijeu, između ostalog, zabilježeno je i šest krađa koje je počinio prije 2000. godine. Osim toga, tokom 2011. godine osuđen je na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 2.000 maraka zbog pokušaja ubistva na mah. Tada je pucao na Jelenka Sjenicu, kojeg je ranio. Takođe, 2011. godine je dovođen u vezu sa drogom.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender