09. 12. 2021.
Cvijanović: Pokazali smo da radimo u interesu Srpske, vjerujem u pobjedu

Cvijanović: Pokazali smo da radimo u interesu Srpske, vjerujem u pobjedu

Zvaničnici čestitali 8. mart- Međunarodni dan žena

Zvaničnici Republike Srpske čestitali su danas ženama 8. mart – Međunarodni dan žena.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da žene u društvu mogu imati odlučujuću ulogu, kao i u okviru političkih partija.

“Nemamo formalnih barijera, ali sam svjesna, uprkos činjenici da kroz moj lični angažman mogu da govorim na jedan način, da postoje žene koje nisu uspjele da se profilišu i dobiju pravu priliku, a često smo zarobljeni i stereotipima”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci povodom sutrašnjeg praznika 8. marta – Dana žena.

Ona je istakla da se društvo mora oslobađati ovakvih stega i biti jednako za muškarce i žene, što znači da one mogu doći do važnih pozicija, kreirati društvena rješenja i pokazati svoje umjeće.

Predsjednik Srpske Željka Cvijanović čestitala je ženama 8. mart – Međunarodni dan žena, istakavši da će institucije Srpske nastaviti, kreiranjem politika i mjera, da doprinose unapređenju prava i položaja žena.

Cvijanovićeva je naglasila da učešće žena u političkom i javnom odlučivanju potvrđuje da je Srpska zrelo demokratsko društvo, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

“Upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, a vama i vašim porodicama želim puno zdravlja, sreće i uspjeha. Obilježavanje 8. marta prilika je da se podsjetimo na dug put koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava i još jednom ukažemo na potrebu daljeg unapređenja položaja žena”, navodi se u čestitki.

Cvijanovićeva je istakla da će institucije Republike Srpske nastaviti i u budućem periodu, kreiranjem politika i mjera, da doprinose unapređenju prava i položaja žena u društvu i njihovom snažnijem uključivanju u javni, profesionalni i politički život.

Dodik: Vjera u pobjedu najdugovječnije koalicije na Balkanu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim ženama 8. mart – Međunarodni dan žena i poželio njima i njihovim porodicama puno zdravlja, sreće i uspjeha.

“Obilježavanje ovog praznika prilika je da se svi podsjetimo dugogodišnjih napora na ostvarivanju društvenih, ekonomskih i političih prava žena u svijetu”, naveo je Dodik u čestitki, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik je naglasio da unapređenje položaja žena u svim oblastima života i rada ostaje zajednički cilj društva.

On je naglasio da je 8. mart prilika da se još jednom ukaže na potrebu poboljšanja političkog, ekonomskog i socijalnog položaja žena i da se još više cijeni njihov doprinos porodici i društvu u cjelini.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković čestitao je svim ženama u Republici Srpskoj i BiH Međunarodni dan žena, uz poruku da će Vlada nastaviti da podržava i učestvuje u aktivnostima i projektima unapređenja rodne ravnopravnosti i uklanjanja svakog vida diskriminacije.

On je podsjetio da je 8. mart – dan kada se sjećamo mukotrpne istorijske borbe za prava žena i značajnih dostignuća u toj borbi, te svim ženama u Srpskoj i BiH i njihovim porodicama poželio da taj dan provedu u dobrom raspoloženju, kao i mnogo zdravlja, sreće i uspjeha.

“U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, svim ženama u Republici Srpskoj i BiH upućujem najsrdačnije čestitke povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena”, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srspke za odnose sa javnošću.

Širom svijeta sutra se obilježava 8. mart – Međunarodni dan žena.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender