09. 12. 2021.
Usvojen set zakona za povećanje plata zaposlenima u Srpskoj

Usvojen set zakona za povećanje plata zaposlenima u Srpskoj

Poslanici o prijedlogu Zakona o igrama na sreću

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra po hitnom postupku prijedloge zakona o igrama na sreću, o izmjenama Zakona o obnovljivim izvorima energije i efikasnoj kogeneraciji, te o izmjenama i dopuni Zakona o visokom obrazovanju.

Treća redovna sjednica parlamenta Srpske biće nastavljena danas raspravom o Prijedlogu programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, najavljeno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o gradu Gradiška, te o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske.

Biće razmatrani nacrti zakona o likvidacionom postupku, o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit, o izmjenama i dopunama Zakona o društvima za osiguranje, o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu, te o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama.

Parlament Srpske razmatraće specijalni izvještaj institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH o stanju u oblasti migracija u BiH.

Pred poslanicima će biti i informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2018. godine, te o ostvarenim rezultatima u približavanju propisa Republike Srpske propisima EU.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender