27. 11. 2021.
Kružni tok kod “Delta planeta” svečano pušten u rad

Kružni tok kod “Delta planeta” svečano pušten u rad

Kružni tok kod “Delta planeta” svečano pušten u rad

Novoizgrađena kružna raskrsnica kod šoping centra “Delta planet” u Banjaluci danas je svečano puštena u funkciju.

Izgradnja ove najveće kružne raskrnice u Banjaluci počela je u decembru, a svi radovi na podzemnim prolazima neće biti dovršeni do otvaranja “Delta planeta” 21. marta.

Otvaranju su prisustvovali Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, Nenad Nišić, v d. direktor “Puteva RS” i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Radojičić je rekao da je ovo peti kružni tok izgrađen u gradu u proteklih godinu dana.

“U planu je još sedam kružnih raskrsnica sve u cilju rasterećenja saobraćaja i sigurnosti u saobraćaju. U ponedjeljak počinjemo radove na kružnom toku kod Sirana na Laušu”, rekao je Radojičić.

Nenad Nešić, v.d. direktor “Puteva RS” rekao je da je za izgradnju ove kružne raskrsnice uloženo 2.8 miliona KM, od toga je najveći dio otišao na izgradnju podzemnih prolaza za pješake.

Višković je rekao da ovakve raskrsnice, ne samo da uljepšavaju grad, već i doprinose sigurnosti građana.

“Ovdje se otišlo i korak dalje pa su za pješake napravljene podzemne prostorije sa pokretnom trakom što će omogućiti što bezbjednije korištenje ove raskrsnice”, kazao je Višković.

Trninić je rekao da će otvaranje ove raskrsnice rasteretiti saobraćajne gužve u gradu.

“Na ovome se neće stati. Planiramo završetak istočnog tranzita i izgradnjom obilaznice oko grada u profilu autoputa”, objasnio je ministar.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender