08. 12. 2021.
Ugostitelji zadovoljno trljaju ruke: Građanima i posljednja marka završi u kafani

Ugostitelji zadovoljno trljaju ruke: Građanima i posljednja marka završi u kafani

Slijedi obilježavanje banjalučkih bašta lokala

Obilježavanje ljetnih bašta ugostiteljskih objekata počeće 25. marta i trajaće mjesec dana, saopšteno je iz Odjeljenja za prostorno uređenje.

Prema odluci Skupštine grada, sve ljetne terase postavljene na javnoj površini ispred ugostiteljskih objekata biće obilježene bijelom bojom s ugrađenim grbom grada koji će biti otporni na atmosferske uticaje.

“Cilj obilježavanja je lakša kontrola postavljenih bašta, jer se u praksi dešava da zakupci javnih površina često koriste veće površine od odobrenih”, rekao je Slobodan Stanarević, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje.

Dodao je da će zahvaljujući ovoj mjeri gradske službe moći, bez uvida u dozvole i dokumentaciju, na jednostavan način provjeriti da li je terasa u okviru propisanih gabarita.

Milenko Letić, načelnik Komunalne policije, rekao je da će ova odluka olakšati posao i Komunalnoj policiji koja obavlja nadzor nad zauzimanjem javnih površina, te će lakše utvrditi da li je ljetna bašta postavljena u skladu ili mimo odobrenja.

“Na terenu imamo raznih situacija i nekada je zaista teško utvrditi granice bez vođenja dugotrajnih postupaka i prikupljanja razne dokumentacije, što nam je otežavalo posao. Fizičkim obilježavanjem terasa i na prvi pogled će biti jasno da li se radi o legalnom ili nelegalnom zauzimanju prostora”, rekao je Letić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender