05. 12. 2021.
Bilčar tvrdi da nije kriv za ubistvo Milovanovića, ipak mogući pregovori sa tužilaštvom

Bilčar tvrdi da nije kriv za ubistvo Milovanovića, ipak mogući pregovori sa tužilaštvom

Završen dokazni postupak protiv Gorana Bilčara

U banjalučkom Okružnom sudu završen je dokazni postupak Tužilaštva protiv Gorana Bilčara (29) optuženog za ubistvo Bojana Milovanovića lani u Banjaluci i ostalih učesnika ove krvave tuče, a advokati odbrane najavili su na sledećem ročištu svjedočenje svih optuženih u ovom predmetu.

Osim toga najavljeno je i sudsko medicinsko vještačenje Bilčara koje će obaviti psihijatar Milan Stojaković.

U ovom predmetu su za učestvovanje u tuči, optuženi i Banjalučanin Marko Mihailović (27), koji je u kobnoj noći 18. oktobra bio sa Bilčarom te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Kozarske Dubice koji su bili u društvu ubijenog mladića.

Danas je saslušan i Miroslav Kostrešević, policijski službenik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a koji je analizirao hronološki slijed kretanja učesnika događaja a tužilac Saša Labotić uložio je materijalne dokaze čime je i završen dokazni postupak tužilaštva.

Prema optužnici, do sukoba između Bilčara i Mihajilovića sa jedne i Milovanovića, Ðenadije i Borovčanina sa druge strane, došlo je 18. oktobra prošle godine u banjalučkom parku “Kupusište”.

Tokom tuče Bilčar je iz gepeka svog automobila uzeo dizalicu koju je bacio prema Milovanoviću, ali ga je promašio, a zatim je iz prtljažnika vozila izvadio šrafciger i u namjeri da ubije Milovanovića, dva puta ga ubo.

Prvi put ga je ubo u predjelu lijeve strane vrata, a potom u slepoočnicu, pri čemu je Milovanović zadobio povrede u vidu razorenja vitalno važnih moždanih centara, od čega je preminuo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender