28. 11. 2021.
Otkriveni tragovi prikrivanog masakra u Njemačkoj

Otkriveni tragovi prikrivanog masakra u Njemačkoj

Nešić: Semafor na raskrsnici u Ramićima najbolje rješenje

Predstavnici Јavnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” i grada Banjaluka postigli su dogovor o rekonstrukciji i postavljanju semafora na raskrsnici u naselju Ramići, čime bi trebalo da bude riješen višegodišnji problem na ovom dijelu magistralnog puta Banjaluka-Prijedor, rekao je vršilac dužnosti direktora “Puteva Srpske” Nenad Nešić.

Nešić je naveo da bi na ovaj način bila povećana bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Prema njegovim riječima, dogovoreno je da grad Banjaluka obezbijedi plansku i projektnu dokumentaciju, a “Putevi” da obezbijede finansijska sredstva za izvođenje radova.

– U razgovoru sa saradnicima došli smo do zaključka da je postavljanje semafora jedino moguće rješenje u ovom trenutku. Sa takvim prijedlogom smo i otišli na razgovore sa ljudima iz grada Banjaluka. Najvažnije je da je naš prijedlog prihvaćen – naveo je on, saopšteno je iz “Puteva Srpske”.

Kako je istakao Nešić, rekonstrukcijom tog dijela magistralnog puta Banjaluka-Prijedor biće definisan geometrijski izgled raskrsnice, zatim udaljavanje autobuskih stajališta iz uže zone raskrsnice, kao i izgradnja trotoara za zaštitu pješaka.

On je dodao da će biti definisani i radovi na priključnim saobraćajnicama koje moraju da budu izdignute u nivou magistralnog puta da bi se obezbijedila adekvatna preglednost za uključenje na pomenutu saobraćajnicu.

Nešić je naglasio da “nije sve u nadležnosti `Puteva Srpske`”, te dodao da su bez obzira na raspodjelu nadležnosti u ovom javnom preduzeću opredijeljeni da obezbijede maksimalnu sigurnost za učesnike u saobraćaju.

– Priključne saobraćajnice, gradski i prigradski javni prevoz, kao i autobuska stajališta u nadležnosti su grada Banjaluka – istakao je Nešić.

On je rekao da “Putevi Srpske” očekuju skoro potpisivanje sporazuma sa Gradom Banjaluka, te što je moguće brže dostavljanje neophodnih dokumenata kako bi ovo preduzeće moglo da pristupi izvršavanju svojih obaveza.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender