08. 12. 2021.
Pojeftinjenje:  Željeznice RS objavile nove cijene za prevoz putnika

Pojeftinjenje: Željeznice RS objavile nove cijene za prevoz putnika

Od večeras pojačana kontrola na autobuskim i željezničkim stanicama

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić izjavio je Srni da od večeras počinje operativna akcija u okviru koje će inspektori ove službe na terenu vršiti pojačanu kontrolu migranata koji pokušavaju ući u voz prema Unsko-sanskom kantonu, s ciljem provjere da li su registrovani i od njih uzeti biometrijski podaci.

“Želimo da pomognemo da, radi bezbjednosti građana u Unsko-sanski kanton, ne dolaze lica koja nisu biometrijski obrađena. Treba da se uzmu biometrijski podaci tih lica i da se registruju, nakon čega ih možemo usmjeriti na privremene prihvatne centre gdje ima mjesta”, rekao je Ujić.

On je naglasio da inspektori Službe za poslove sa strancima ne mogu uskratiti slobodu kretanja migrantima u BiH.

“Od večeras sprovodimo mjere legitimisanja da bi ilegalne migrante koji pokušavaju ući u voz prema Unsko-sanskom kantonu u potpunosti iskontrolisati i svi koji ne budu bili prijavljeni biće uzeti biometrijski podaci i prijavljeni Službi za poslove sa strancima”, pojasnio je Ujić.

On je naveo da će inspektori sprovoditi mjere pojačane kontrole migranta na autobuskim i željezničkim stanicama u mjestima u kojima imaju direktne linije prema Bihaću.

“Iz Trebinja i Bijeljine nema direktne linije prema Bihaću”, dodao je Ujić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender