19. 01. 2022.
Cvijanović: Mandat prepun izazova, od finansijske krize do pozitivnih rezultata

Cvijanović: Mandat prepun izazova, od finansijske krize do pozitivnih rezultata

Cvijanović: Ponuda SDA za osnivanje novih ministarstava neozbiljna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da zahtjeve SDA za formiranje novih ministarstava na nivou BiH ne smatra ozbiljnim jer ih iz te stranke postavljaju iako znaju da će unaprijed biti odbijeni.

Cvijanovićeva je istakla da podrške Republike Srpske neće biti za ponudu o formiranju novih ministarstava na nivou BiH. “Riječ je o političkoj manipulaciji. Postoji previše institucija i agencija kao i ministarstava na nivou BiH, jer ih nije toliko bilo predviđeno Ustavom”, izjavila je Cvijanovićeva novinarima.

Cvijanovićeva istakla da je priča o formiranju vlasti na nivou BiH manipulacija SDA, jer ne postoji konkretan problem koji mora biti riješen.

“Ne postoji problem koji mora biti riješen i zato je čitava priča manipulacija i nastojanje SDA, kao predstavnika bošnjačke politike, da blokira proces formiranja vlasti. Krenuli su u smišljanje i postavljanje različitih uslova, iako se na ovakav način ne ponaša onaj koji želi da vlast bude formirana”, rekla je Cvijanovićeva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender