08. 12. 2021.
Lauš dobio novo igralište, uskoro još jedno

Lauš dobio novo igralište, uskoro još jedno

Lauš dobio novo igralište, uskoro još jedno

Mališani sa Lauša dobili su novo, savremeno dječije igralište, zahvaljujući zajedničkom projektu Grada Banja Luke i Razvojnog programa UN-a (UNDP).

Ovo je već 21. novo dječije igralište koje je izgrađeno u Banjoj Luci u posljednje dvije godine. Igralište na Laušu, tačnije u Ulici Koste Krsmanovića, izgrađeno je u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao igralište, najavio je da će na Laušu uskoro biti izgrađeno još jedno igralište, takođe u saradnji sa UNDP-om.

– Ovo bi trebalo da bude dobra godina za ovo veliko naselje zahvaljujući realizaciji više velikih infrastrukturnih projekata. U toku je veliki posao izgradnje kružnog toka kod „Sirana“, tu je i izgradnja novog objekta mjesne zajednice i policijske stanice. Takođe, gradimo i novu sportsku dvoranu pored škole „Sveti Sava“, a očekujemo da uskoro sa Vladom RS potpišemo sporazum o izgradnji nove velike saobraćajnice koja bi povezivala Lauš i Paprikovac i rasteretila gužve u Karađorđevoj i Ulici Jovana Raškovića – rekao je Radojičić.

Šef banjalučke kancelarije UNDP-a,  Goran Vukmir, kazao je da su u šest mjesnih zajednica održani forumi građana na kojima su lokalni stanovnici izabrali projekte od značaja za njihovu zajednicu.

– Najveća vrijednost ovog projekta leži u tome što su građani sami odlučivali o onome što je za njih najpotrebnije. Konkretnije, u saradnji UNDP-a i Grada realizovano je 14 projekata u gradu, ukupne vrijednosti 380.000 KM, od čega je UNDP obezbijedio 60 odsto sredstava, a ostatak Grad – naglasio je Vukmir.

Predsjednik Savjeta MZ Lauš 2, Milan Granula, zahvalio je Gradu i UNDP na realizaciji projekta izgradnje dječijeg igrališta.

– Mi smo upravo i predložili ovaj projekat kroz razgovor sa građanima, a ova lokacija je odbrana iz razloga što je jedina imala riješene imovinsko-pravne odnose. Uskoro očekujemo početak gradnje drugog igrališta koje će se nalaziti u blizini crkve na Laušu – rekao je Granula.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender