27. 05. 2020.
Konkurs “Priče iz komšiluka 3”

Konkurs “Priče iz komšiluka 3”

Konkurs “Priče iz komšiluka 3”

Portal Mondo.ba poziva sve zainteresovane da se prijave na regionalni konkurs za kratke priče “Priče iz komšiluka 3”. Najbolji radovi biće objavljeni u istoimenoj knjizi, druga nagrada je tablet, a autor pobjedničke priče dobija izdavanje knjige!

Pravo učešća imaju svi građani BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji znaju i vole da pišu.

Konkurs je otvoren 23. aprila, na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a prijave se primaju do 23. maja u ponoć.

Kada je o temama riječ – nema ograničenja. Pišite o sebi, svojim komšijama, sugrađanima, pišite o svom gradu, selu, naselju, o svom ljubimcu, prijateljima…

“Cilj je da damo priliku mladim, nepoznatim ili neafirmisanim piscima da svijetu pokažu svoj talenat, a naravno mogu da se prijave i svi oni kojima je pisanje profesija – važno je samo da priča bude autorska i neobjavljivana” kažu organizatori

Prethodna dva konkursa “Priče iz komšiluka” (2017. i 2018) izazvala su sjajan odjek kod regionalnih pisaca (preko 170 prijavljenih autora prošle godine) i iznjedrila dvije odlične istoimene zbirke najboljih kratkih priča, kao i književni prvenac prošlogodišnje pobjednice Milke Kolundžić (koju ćemo promovisati u narednih par sedmica). Nekoliko autora objavljenih u zbirkama takođe je u međuvremenu objavilo svoje prve knjige, ili je već najavljeno njihovo objavljivanje (Milanka Blagojević, Sanja Radulović, Stevo Grabovac, Feđa Gudić…)

USLOVI KONKURSA:
– Mogu da učestvuju svi državljani BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske (autori koji su učestvovali na prethodnim konkursima “Priče iz komšiluka” takođe mogu da se prijave)
– Priča treba da bude dužine do 800 riječi (ili dvije novinarske kartice, veličina fonta 14, Times New Roman), napisana na službenim jezicima i pismima navedenih država
– Priča ne smije biti objavljivana na blogovima, društvenim mrežama, na portalima, u novinama, knjigama, magazinima i sl.
– Priču pošaljite na email adresu priceizkomsiluka@gmail.com zajedno sa vašim podacima (na kraju priče zapišite ime, prezime, grad ili mjesto u kome živite i broj telefona)
– Portal Mondo.ba zadržava sva autorska prava na tekstove koji budu pristigli

NAGRADE:
– Najbolji radovi biće objavljeni na portalu Mondo.ba, kao i u knjizi “Priče iz komšiluka 2019”, koja će biti izdati u saradnji sa izdavačkom kućom “Imprimatur” (+ PDF izdanje koje će biti besplatno za download na portalu)
– Piscu najbolje priče biće omogućeno izdavanje, štampanje i promocija autorske knjige, u izdanju izdavačke kuće “Imprimatur”
– Druga nagrada je tablet koju poklanja kompanija m:tel

Najbolje priče i pobjednike odabraće stručni žiri:
– Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora Republike Srpske
– Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, kompanija m:tel
– Milanka Blagojević, književnica iz Banjaluke, dobitnica ovogodišnje “Čučkove nagrade” za knjigu “Mandarinske patke”

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender