10. 07. 2020.
Fernando Alonso doživio stravičan sudar

Fernando Alonso doživio stravičan sudar

Fernando Alonso doživio stravičan sudar

Legendarni španski vozač Fernando Alonso doživio je stravičan sudar na treningu uoči trke Indy 500.

Alonso je tokom treninga izgubio kontrolu nad bolidom i pri punoj brzini udario najprije u jedan, a onda i u drugi zid.

Udar je izgledao stravično, ali se slavni Španac izvukao bez težih povreda. Sam je izašao iz smrskanog bolida te je odmah prebačen na dodatne pretrage u bolnicu. Tamo je utvrđeno da osim nekoliko ogrebotina Alonso nema težih povreda.

Ovaj 38-godišnji vozač nakon duge i uspješne karijere u Formuli 1 želi osvojiti sve i na drugim nivoima automobilističkih sportova, odnosno želi zaokružiti ”sveto trojstvo”.

Samo jedan pilot uspio je u automobilskom svijetu osvojiti čuveni vozački hat-trick – Veliku nagradu Monte Karla, 24 sata Le Mansa i Indianapolis 500.

“Sveto trojstvo” auto-moto svijeta, kako mu tepaju, dohvatio je legendarni Britanac, danas pokojni Grem Hil, kojem je to pošlo za rukom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka. Mnogi ljubitelji ovog elitnog sporta reći će da je to bilo najljepše vrijeme automobilizma.

Fernando Alonso ima priliku ponoviti Hilov uspjeh u 38. godini. Španac je spreman učiniti sve kako bi se dodao na popis velikana kojeg je već ionako dio. Alonso je dvostruki prvak Formule 1 (2005. i 2006. godine), a “besmrtan” je postao lani kada se penzionisao i napustio F1, a potom odmah slavio na trci 24 sata Le Mansa.

Naravno, prije toga je u 17 godina dugoj karijeri dvaput osvajao VN Monte Karla.

Nedostaje mu samo Indianapolis 500.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender