27. 11. 2021.
Pitao sam Izetbegovića da li misli ozbiljno o inicijativi za promjenu naziva Republike Srpske

Pitao sam Izetbegovića da li misli ozbiljno o inicijativi za promjenu naziva Republike Srpske

Dodik: Možda će biti Savjet ministara, ali ne i članstvo u NATO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da BiH sigurno neće pristupiti NATO savezu, a da će Savjet ministara možda biti formiran.

“Ne mora ni biti Savjeta ministara, ali sigurno je da neće biti NATO, a možda će biti Savjet ministara”, rekao je Dodik za Alternativnu televiziju.

On je ponovio da se uslovljavanjem i opstruisanjem formiranja vlasti na nivou BiH srpskom narodu krši ustavom zagarantovano pravo na političko predstavljanje.

“Mi se ne borimo mnogo za BiH, nećemo se boriti mnogo ni za Sarajevo, ali je činjenica da nam ne daju naše pravo, zagarantovano Ustavom. Kako je moguće da neko postavi to ili ovo? Nemoguće. To je priča poslije izbora koja se mora desiti”, rekao je Dodik.

Dodik uputio telegram saučešća porodici mladog košarkaša Srećka Forcana

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Srećka Forcana, juniora Košarkaškog kluba “Igokea”, koji je preminuo danas od posljedica teških povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći prije sedam dana.

“Sa dubokim žaljenjem i neizmjernom tugom primio sam vijest o smrti vašeg sina, mladog košarkaša kluba ‘Igokea’ Srećka Forcana pred kojim je bila velika i blistava karijera. Bio je veliki borac na terenu, ali je, nažalost, izgubio bitku za život. Uspomena na njega ostaće zauvijek sačuvana u vašim srcima, kluba u kojem je ostvarivao velike rezulatet, ali i za sve nas koje je njegova smrt veoma potresla”, naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je tragična smrt Srećka Forcana nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu, klub “Igokea” i za sport uopšte, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Srećka Forcana je 19. maja, dok je vozio bicikl u Laktašima, udario automobil i tom prilikom je zadobio teške povrede glave i grudnog koša.

Nakon toga je primljen u Univerzitetski klinički centar Banjaluka, gdje se nalazio u komi.

Šesnaestogodišnji Srećko Forcan nastupao je za kadetski tim “Igokee”, kao i mlađe selekcije BiH i Srbije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender