02. 12. 2021.
“Građanska patrola” daje dobre rezultate: Dnevno 27 prijava

“Građanska patrola” daje dobre rezultate: Dnevno 27 prijava

Građanska patrola: Ukradeno čak i gradsko zelenilo

Putem aplikacije „Građanska patrola“, protekle sedmice gradskim službama prijavljeno je nepropisno odlaganje otpada na više lokacija širom grada.

Prema podacim sa aplikacije, nepropisno odlaganje otpada građani su uočili i prijavili nadležnim na više lokacija – u ulicama Đorđa Jovetića, Vojislava Đede Kecmanovića, Gundulićevoj i Svetozara Ćorovića, te na šetalištu između Rebrovačkog i mosta Venecija. Po prijemu prijava, izdat je nalog „Čistoći“ da ukloni otpad kako ne bi dolazilo do stvaranja divljih deponija.

Pored toga, u Ulici Dragiše Vasića prijavljena je, između ostalog, i krađa javnog zelenila. Gradska uprava i ovim putem apeluje na sve sugrađane da čuvaju gradsko zelenilo kao zajedničko dobro, a da ovakve slučajeve prijave Odjeljenju za komunalne poslove ili Komunalnoj policiji.

Građani su, između ostalog, uočili i prijavili začepljen kanalizacion šaht u Njegoševoj ulici, a, po prijemu prijave, „Vovododu“ je naloženo da riješi ovaj problem. Putem „Građanske patrole“, građani su postavili i pitanje u vezi sa uklanjanjem sprava sa dječijeg igrališta na Kastelu, na što su iz Odjeljenja za komunalne poslove istakili da su sprave oštećene i da će biti popravljene i vraćene na istu lokaciju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender