30. 09. 2020.
Kulturno-umjetničkim programom počinje obilježavanje slave grada

Kulturno-umjetničkim programom počinje obilježavanje slave grada

Kulturno-umjetničkim programom počinje obilježavanje slave grada

Obilježavanje slave grada Banjaluka – Spasovdana počeće večeras bogatim kulturno-umjetničkim programom na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja.

Prema programu nazvanom “U susret Spasovdanu”, ispred Hrama u 20.00 časova nastupiće Mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo”, Gradski tamburaški orkestar, Mješoviti hor i Ženska pjevačka grupa Katedre za etnomuzikologiju Akademije umjetnosti Banjaluka.

Na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja nastupiće i hor sveštenika Eparhije banjalučke, folklorni ansambli i narodni orkestri “Veselin Masleša” i “Čajavec”, učenici Muzičke škole “Vlado Milošević” i guslar Vladimir Irić.

Sutra, na dan slave Grada, u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u 9.00 časova počeće Sveta arhijerejska liturgija, nakon koje će biti obavljen čin osveštanja slavskog žita i kolača.

Po završetku slavskog obreda, krenuće Spasovdanska litija oko Sabornog hrama.

U okviru obilježavanja Spasovdana, biće održani i sportski sadržaji, i to finale Kupa grada u kojem će se sastati fudbalski klubovi “Borac” i “Željezničar sport tim”.

Obilježavanje krsne slave grada biće završeno u subotu, 8. juna, koncertom Divne LJubojević i hora “Melodi”, saopšteno je iz Gradske uprave.

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno – Grad Banjaluka i Srpska pravoslavna crkva-parohija Banjalučka.

Program proslave Spasovdana dio je manifestacije “Proljeće u Banjaluci”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender