27. 11. 2021.
BILČAR: Teško mi je, nisam namjeravao ubiti Bojana

BILČAR: Teško mi je, nisam namjeravao ubiti Bojana

BILČAR: Teško mi je, nisam namjeravao ubiti Bojana

Goran Bilčar optužen da je ubodom šrafcigerom ubio Bojana Milovanovića (29) u oktobru prošle godine u Banjaluci danas je u Okružnom sudu Banjaluka iznio svoju stranu priče.

Tvrdi da “nije imao namjeru da bilo koga povrijedi”, a na početku svjedočenja je izrazio saušešće porodici pokojnog Milovanovića.

– Nisam imao namjeru da bilo šta uradim i ne daj bože nekoga povrijedim. U tom trenutku nisam ni bio svjestan da mi je šrafciger u ruci. Ni danas ne mogu doći sebi. Mnogo mi je teško- ponovio je u nekoliko navrata tokom svjedočenja.

U ovom predmetu su osim Bilčara, i to za krivično djelo učestvovanje u tuči, optuženi Marko Mihailović (27) iz Banjaluke, te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Kozarske Dubice.

Bilčar je detaljno ispričao šta je radio 17. i 18., pa sve do 19. oktobra prošle godine kada ga je policija uhapsila. Naveo je da je 17. oktobra bio na poslu, a sa Mihailovićem dogovorio večernji izlazak. Drugarici je trebao pomoći oko radova u stanu, pa je navodno zbog toga iz firme uzeo sporni šrafciger i ubacio ga u gepek, ali je drugarica taj posao ipak otkazala.

Govorio je i o tome kako je prije izlaska sa Mihailovićem i Vladom Novakovićem bio na fudbalu, a zatim su sva trojica otišli u jedan banjalučki klub, gdje su konzumirali alkohol. Oko dva sata ujutro su otišli da jedu u banjalučku pekaru „Marčelo“.

Tu prvi put sreću „suparničku grupu“ iz Kozarske Dubice, a Bilčar je podvukao da ih nije poznavao, niti posebno obraćao pažnju na njih.

Istakao je da je čuo da ih Novaković pita „jeste li vi neki muzičari“, na šta su mu pojedini odgovorili da „jesu“, a neki da „nisu“.

Naveo je i kako su neki od njih počeli da izlaze iz pekare, a zatim ponovo ulaze, ostavljaju jakne i drugo, a da njegovo društvo nastavlja jesti.

– Onda izlazim na sporedni ulaz ka svom autu i čujem galamu. Mihailović mi govori ‘dođi ovo da vidiš’. Čuo sam psovke ‘j*** vam mater, prebićemo vas’. Izgledalo je kao da su se obraćali nama. Bilo je to pet momaka iz pekare – kazao je Bilčar, te dodao kako su ovi otvorili vrata svog vozila i izvirili, pa im je vidio lica.

Zatim je naveo da su on i Mihailović ušli u njegov BMW i krenuli, dok je Novaković ostao u pekari. Bilčar tvrdi i da su ih petorica momaka iz drugog auta u jednom momentu obišli, a zatim nastavili sporo da voze ispred njih.

– Blicao sam im. Onda su upalili četiri žmigavca i stali. I ja sam svojim autom stao pored njih, a nisam prepriječio put – kazao je Bilčar.

Prema njegovoj strani priče, nakon što su on I Mihailović izašli iz auta, druga grupa ih nastavlja verbalno napadati, a na Milovanovićevoj desnoj šaci vidio je sat koji je bio spušten na prste.

– Udario me u glavu. Povratio sam se malo unazad od udarca. Smučilo mi se. Obuzeo me strah i sve. Nikada se nisam tukao – kazao je Bilčar, te dodao kako je onda “mahinalno otvorio gepek i uzeo zajedno dizalicu i šrafciger”.

Tvrdi da je zamahnuo i da mu je dizalica ispala, a da ga je onda Milovanović udario drugi put, a zatim on prema njemu zamahnuo šrafcigerom.

– Osjetio sam da sam udario u nešto – rekao je Bilčar.

U nastavku je ispričao da je Milovanović pao, ali da on navodno nije bio svjestan šta se dogodilo.

Nakon tragičnog događaja je sa svojim društvom otišao kući, a tek sutradan ujutro ga je uhapsila policija. Tek u stanici inspektor mu je saopštio da je Milovanović mrtav.

– Pozlilo mi je. Dali su mi vode i šećera. Tada mi je nastao pakao u životu – kazao je Bilčar.

U nastavku suđenja svjedočili su i svi drugi optuženi, ali su se njihove priče značajno razlikovale. Dok je Mihailović ispričao gotovo identičnu priču kao Bilčar, Borovčanin i Đenadija su tvrdili suprotno.

Govorili su da su oni prvi napadnuti, kao i da nikome nisu psovali.

Borovčanin i Đenadija su istakli da im je Bilčar svojim vozilo prepriječio put, a Mihailović agresivno otvorio vrata njihovog automobila i pitao „ko ste vi, šta hoćete, što nam psujete majku“.

– Bojan je upitao ‘šta ćemo sad’, a Bilčar je odgovorio ‘sad ćeš vidjeti’ i iz gepeka izvadio dizalicu i bacio prema nama – rekao je Borovčanin.

Obojica su posvjedočili da je Bilčar udario Milovanovića u lijevu stranu glave, nakon čega je on pao.

U ovom predmetu ostalo je još iznošenje završnih riječi tužilaštva i odbrane, nakon čega će sudsko vijeće kojim predsjedava sudija Snježana Kudrić, donijeti presudu.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender