08. 12. 2021.
Prva “prasijada” u Derventi: Ko bolje peče prase?

Prva “prasijada” u Derventi: Ko bolje peče prase?

Prva “prasijada” u Derventi: Ko bolje peče prase?

Derventa dobija Prvu derventsku prasijadu koja će biti održana 23. juna na platou ispred Sportsko-kulturnog centra u Derventi (sportske dvorane).

Pobjednik ove nesvakidašnje manifestacije biće ona ekipa koja prema ocjeni stručnog žirija najbolje ispeče prase, a pravo učešća na takmičenju u pečenju prasadi imaju svi zainteresovani.

„Kotizacija za prijavu ekipe iznosi 50 KM, a pobjednike, tačnije prva tri mjesta očekuju vrijedne nagrade”, ističe jedan od organizatora ove manifestacije Siniša Asentić. Po njegovim riječima učesnik mora sam da obezbijedi prase do 25 kilograma, kao i materijal sa kojim smatra da će ostvariti najbolje pečenje.

“Takmičari su dužni da se pridržavaju satnice koja će im biti postavljena, što znači da do 11 časova moraju obaviti sve potrebne pripreme, kako i u 12 časova počelo takmičenje”, kaže Asentić, prenosi portal Mikromreža.

Organizator će na platou ispred Sportsko – kulturnog centra obezbjediti šator za oko 500 ljudi, suncobrane sa “visokim” stolovima, a sve to kako bi se svi takmičari i posjetioci osjećali ugodno uz roštilj, točeno pivo i muziku uživo.

“Naš cilj sa ovom manifestacijom jeste prije svega druženje, a nadamo se i početak jedne nove tradicije u našem gradu. Pošto po prvi put organizujemo ovo imaćemo ograničen broj ekipa, a prijave se mogu izvršiti do 18. juna”, ističe jedan od organizatora ove manifestacije. Učesnici su obavezni da donesu potvrdu, izdanu od veterinarske ambulante, da je prase kontrolisano na parazitske bolesti. Prijave i sve dodatne informacije se mogu dobiti na 066 452 174 i 065 892 029.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender