28. 11. 2021.
Banjalučki odbojkaš odbio meč protiv tzv. Kosova

Banjalučki odbojkaš odbio meč protiv tzv. Kosova

Banjalučki odbojkaš odbio meč protiv tzv. Kosova

Odbojkaš iz Banjaluke Miloš Popović poručio je da sigurno neće igrati za Bosnu i Hercegovinu ukoliko zakaže utakmicu sa “Kosovom” u Novom Pazaru.

Predsjedniku Odbojkaškog saveza BiH Aliji Fatiću zasmetalo je što će ženske selekcije Srbije i Azerbejdžana 17. jula odigrati prijateljski meč na Palama, gdje će se i pripremati za Evropsko prvenstvo, pa je kao odgovor najavio utakmicu BiH protiv južne srpske pokrajine.

Pri tom je iznio lični stav stav, ne konsultujući članove Upravnog odbora, ali ni igrače, prenio je banjalučki “Glas Srpske”.

“Želim, prije svega, da naglasim da sam sportista i da mi je krivo što se sve ovo dešava, ali sam morao da reagujem. Krovni savez je sastavljen od saveza Republike Srpske i Federacije BiH i ja, kao i otprilike 60 odsto članova A selekcije, u reprezentaciji BiH predstavljam matični savez i Republiku Srpsku.

Zato sigurno nikada i ni u kom slučaju ne bih igrao protiv samoproglašenog Kosova, a u razgovoru sa kolegama shvatio sam da svi igrači srpske nacionalnosti razmišljaju isto. Srbin sam, ne priznajem nezavisnost Kosova i tačka. Pitam se na šta bi ličila ta reprezentacija ukoliko ne bi igrali igrači iz Srpske”, rekao je Popović banjalučkom dnevniku.

Seniorska reprezentacija BiH pet godina praktično nije postojala, a okupljena je prije mjesec dana i nastupila je u Evropskoj ligi. Popović ističe da su se igrači zbližili i da tokom šest utakmica nije nastao apsolutno nijedan problem.

“Ne znam zašto je nekom ovo trebalo. Dalo bi se pričati i o drugim manjkavostima, nebrizi Fatića i njegovih saradnika o nama igračima, ali je ovakva njegova izjava sasvim dovoljna da ljudi zaključe o čemu se radi”, dodao je banjalučki odbojkaš.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender