13. 07. 2020.
Banjaluka: Prodavnice danas rade do 4 popodne

Banjaluka: Prodavnice danas rade do 4 popodne

Prodavnice na sjeveru Kosmeta ponovo rade

U opštinama na sjeveru Kosmeta, nakon dvodnevnog prekida rada, od jutros su ponovo otvorene sve prodavnice.

Odluku o otvaranju poslovnih objekata donijeli su juče popodne privrednici sa sjevera Kosmeta, njih oko 400, koji su dva dana pod katancem držali prodavnice u znak protesta zbog odluke prištinskih vlasti o uvođenju stoodstotne carine na robu iz centralne Srbije i BiH.

Iz Udruženja privrednika saopšteno je da će naredni prekid rada trajati mnogo duže ukoliko Priština preduzme dodatne mjere kojima će zabraniti dopremanje osnovnih životnih namirnica stanovništvu na sjeveru Kosmeta.

Direktor Studentskog centra Jovo Popović rekao je Srni da je situacija u studentskom domu veoma teška.

“Punih 12 dana nemamo mleko i mlečne proizvode. Promenili smo jelovnik i prilagodili ga onome što imamo na lageru kako bismo korisnicima doma obezbedili ishranu do 12. jula, kada studenti idu na raspust”, kaže Popović.

U ime studenata i zaposlenih na Univerzitetu on je apelovao da međunarodna zajednica izvrši pritisak na Prištinu da ukine odluku o carinskim stopama i zabrani dopremanja osnovnih životnih namirnica bez plaćene carine i drugih dažbina koje je Priština nametnula privrednicima sa sjevera Kosmeta.

Situacija na sjeveru Kosmete je mirna, a iz Kosovske policijske službe saopštili su da u proteklih 48 časova nije zabilježen nijedan incident.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender