01. 06. 2020.
Dodik: Konferencija MUP-a o Davidovoj smrti bila je greška

Dodik: Konferencija MUP-a o Davidovoj smrti bila je greška

Dodik: Ako Srbija zaboravi “Oluju”, niko o njoj neće pričati

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ukazao je na značaj slobode za srpski narod na ovim prostorima, koji je u prošlom vijeku najviše stradao.

“Srbi su najstradalniji narod prošlog vijeka”, rekao je Dodik na centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji “Oluja” izvršenoj prije 24 godine na Republiku Srpsku Krajinu.

On je napomenuo da su Srbi protjerani sa svojih vjekovnih ognjišta iz Hrvatske, ali da su utočište našli u Republici Srpskoj i Srbiji.

Dodik je podsjetio da su prošle 24 godine od dana kada je Hrvatska donijela odluku da očisti srpski narod iz Republike Srpske Krajine.

On je istakao da je peti put Srbija i Republika Srpska zajedno obilježavaju Dan sjećanja na žrtve “Oluje”, te izrazio zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je to inicirao.

“Ako Srbija zaboravi `Oluju`, niko o njoj neće pričati”, istakao je Dodik.

On je ukazao i na pogrom srpskog naroda koji se sada dešava na Kosovu, kao i na njihov težak položaj u crnoj Gori.

Prethodno je žrtvama akcije “Oluje” parastos služio NJegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Na obilježavanju su intonirane himne Republike Srpske i Srbije.

Obilježavanju, pored srpskog člana Predsjedništva BiH, prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović premijeri Srpske Radovan Višković i Srbije Ane Brnabić.

Među prisutnim su i predsjednici Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković, predstavnici Vojske Srbije, članovi udruženja za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i mnogobrojni građani.

Obilježavanje Dana sjećanja zajedno su organizovale Srbija i Republika Srpska.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender