29. 10. 2020.
Pretučen Srbin u Rijeci

Pretučen Srbin u Rijeci

Pretučen Srbin u Rijeci

Јoš jedan napad na Srbe u Hrvatskoj dogodio u okolini Rijeke, kada je pretučen srpski povratnik Dobrivoje Arsić, prenosi zagrebački portal Indeks.

Napadu su prethodile uvrede na nacionalnoj osnovi, dodaje portal.

Kako je tom portalu izjavio pravni savjetnik Srpskog nacionalnog vijeća, Milan Eraković, 70-godišnjeg povratnika Dobrivoja Arsića su verbalno, a zatim i fizički napale nepoznate osobe, od kojih je jednu prepoznao kao stanara susjedne zgrade.

Poslije verbalnog napada, Arsić, koji je i invalid, dva puta je zvao policiju, a pošto se dolazak policije odužio, uslijedio je fizički napad.

Povod za incident je bilo pitanje parkiranja ispred stambene zgrade, ali Indeks navodi da je indikativno to što su napadači znali ime i prezime povratnika i da je vrijeđanje bilo usmjereno na njegovu nacionalnost i činjenicu da je povratnik.

Grupa maskiranih napadača upala u srijedu naveče u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povrijeđeno pet osoba, kao i jedno dijete.

Nakon toga su nepoznati napadači u mjestu Djevrske verbalno, a potom i fizički, napali vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povrijeđen.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender